Vandaag was ik aan de beurt!!! Hier is het de gewoonte dat als je uitgenodigd wordt op een etentje dat wat je denkt te drinken zelf meebrengt, zodat de gast enkel het eten ten zijne laste heeft. Ik kreeg twaalf gasten over de vloer en dus een hoop bier!
Aperitief hapje (wat hier niet gebruikelijk is) kerstomaten gevuld met ansjovis en wat philidelfia kaas, selderstengels gevuld met blauwe kaas. Als voorgerecht een koninginnenhapje (probeer dit maar eens te vertalen) met saladegarnering, maar zonder koekje want bladerdeeg kennen ze hier niet. Als hoofdgerecht stoofvlees met wortelpuree (wat men hier beschouwd als groenten) en frieten + zelfgemaakte mayonaise en als dessert een stukje gebak met fruit.
Vermoedelijk heb ik bijzonder goed gescoord: kreeg veel complimenten, twee vrouwen zijn mij het recept van vidé komen vragen, alles was op (rijkelijk voorzien) en ... het was heel stil onder het eten! Volgende uitdaging is de Zwitserse keuken, volgende week woensdag en dan zijn we rond. Iedereen vind dat we dit kortelings moeten overdoen, maar zijn allen bereid te wachten tot ik terug ben! ook nog: ik had 2 x 12 bier extra voorzien, alles is zo goed als leeg en mijn fles Ricard is ook leeg!