woensdag 12 september 2007

Zwitserse keuken


In onze ronde internationale keukens waren we gisteren te gast bij onze Zwitserse vriend Chris, en hij had er werk van gemaakt! We starten met een kaas, vlees schotel als voorgerecht hapje. Daarna had hij gourmet klaar gestoomd met veel kaas + extraatjes en ook een deel vlees om te grillen. Daarbij had hij de fameuze "rusti" (aardappelpuree in de oven) voorzien, waar hij bijzonder goed mee scoorde. Het nadeel van zo'n gourmet is, dat je eigenlijk altijd iets te veel eet omdat het toch zo gezellig is! Als dessert had hij zelfgebakken taart voorzien met een Zwitserse koffie (vergelijkbaar met Irish koffie, maar veel minder koffie!)
Ondertussen liet hij een video lopen over een groot folkloristisch feest uit Zwitserland met als hoogtepunt "schwingen" (zie foto) en steenstoten (steen van 85 kg). Chris zelf is in zijn jongere jaren een kampioen geweest in het schwingen en zijn talrijke bekers en zeer grote koebellen (eerste prijs) staan overal uitgestald. Zijn lichaamsbouw vandaag is nog steeds gelijk iemand om schrik van te hebben als je die in het donker tegen komt!