Dit WE was er in Paraty "festival do Gastronomia"! Donderdagavond ging het festijn van start, maar vanwege frisjes en wat regen met zeer weinig belangstelling. Vrijdag, zaterdag en zondagnamiddag waren er gratis cursussen te volgen. Men had een degelijk leslokaal geplaatst met een keuken en plaats voor een 25-tal personen. De cursussen werden gegeven door enkele bekende Braziliaanse chefs die enkele gerechten kwamen uitleggen en demonstreren. De rode draad was Braziliaanse ingrediënten met een Frans accentje! Ook een cursus hygiëne in de keuken stond op het programma!
Alhoewel ik ze niet allemaal ken, was mijn indruk dat er weinig interesse was van de plaatselijke restaurants ondanks dat er enkele dit echt wel zouden kunnen gebruiken!
Voor de rest was het plein gevuld met een betere Franse restaurant van Rio, een wijnhandelaar, een firma in grootkeukens, en nog enkele plaatselijke handelaars in lokale rariteiten. De restaurants van Paraty namen delen door hun specialiteit in de kijker te plaatsen.
Spijtig van het slechte weer (fris) want anders was de belangstelling waarschijnlijk nog groter.