zaterdag 27 november 2010

Inrit aanleggen + krab eten


Deze week hebben ze mijn definitieve inrit aangelegd; het stukje tussen straat en de inrit binnen de poort. We hebben hier zo lang mee gewacht omdat er nog regelmatig zwaardere camions over moeten, maar dit zal nu toch wel gaan minderen. Het was die dag niet zo'n mooi weer; de temperatuur was OK maar regelmatig een smodderbui en af en toe een korte hevige bui. Maar eens begonnen wilde de mannen het ook afmaken. De beton hielde ze droog met plastiek maar zelf waren ze op het einde van de dag doornat. Dat is maar water was hun opmerking.

Mijn tuinman is ook visser! Visser is een groot woord; hij gaat voornamelijk in het seizoen oesters vangen en die verkopen aan de toeristen op het strand. Een goed opbrengende bezigheid! Tussendoor gaat hij ook af en toe voor bepaalde restaurants specialekes vangen of de iets duurdere dingen. In de week belde hij mij s'avonds dat hij 's morgens voor hij kwam werken nog snel krabben ging vangen of ik zin had in enkele? Natuurlijk, breng er maar enkele mee morgen. Veel verser kon dus bijna niet. Hij heeft me ook nog uitgelegd hoe ik die moet slachten en zuiver maken en koken. Daarna was het smullen; hij had er 10 meegebracht (1 Reais/stuk = 0,4€/stuk) en na veel prullenwerk en de twee werkmannen eentje geserveerd waren ze allemaal op! Het is geluk hebben met een tuinman die ook visser is, na garnalen, mosselen, oesters nu krabben. Als dat zo blijft doorgaan!!!
KLIK HIER voor meer foto's