Afgelopen zondag had ik onze Belgische vrienden in Paraty samen uitgenodigd voor de nieuwjaarsdrink en etentje. Jeroen was op verlof en zo waren we met vier Belgen, met vrouwen en kinderen waren we met 9.
Op zoek om het etentje een Belgisch tintje te geven, was ik op het idee gekomen om een oer klassieke paté te maken. Voor de Brazilianen is een paté een mengeling met mayonaise, bijvoorbeeld tonijn. Maar deze klassiekers uit onze Belgische keuken kennen ze hier niet. Ik had een kippenlever paté en een varkens paté gemaakt. De eerste was volgens mij goed gelukt (had ik nog al eens gemaakt) maar mijn varkens paté was maar zo en zo vond ik en ik twijfelde dan ook om hem te serveren. Geen enkele slachter wilde mijn varkensvlees, spek en lever door hun molen doen! Waarom weet ik nog steeds niet. En zodoende was het eentje met grove brokken geworden en alzo bekom je ook niet een vaste vorm. Maar top punt van alles iedereen was wild enthousiast over mijn varkens paté.
Verder was het weer een gezellig feestje met veel "Stella", wijn, cachaca, ... en een leuk gezelschap.