dinsdag 4 juni 2013

Neymar aangekomen in Barcelona

Met veel Bla Bla en onder toeziend oog van meer dan 50.000 fans is Neymar vandaag (maandag) in Barcelona voorgesteld. Dit hadden jullie waarschijnlijk al gehoord! Maar: gisteren (zondag) was hij hier in Rio de Janeiro nog aan het spelen met de selação tegen Engeland (2-2) Deze match was gedaan om 18u, douchen en nog enkele interviews en daarna is hij vertrokken naar Barcelona. Daar heeft hij voormiddag nog medische tests afgelegd en uiteindelijk zijn contract getekend en daarna voorgesteld aan het publiek en de pers. Dezelfde avond (maandag) stapt hij terug op het vliegtuig naar Brazil want dinsdagnamiddag wordt hij daar verwacht op de volgende training met de selação in voorbereiding van de match tegen Frankrijk aanstaande zaterdag. En op 15/06 start de confederale cup. Nu voor zo'n contract zou ik wel even op en af vliegen!
Natuurlijk zal die wel businessclass vliegen en zal die wel kunnen slapen tijdens de vlucht, maar dat konden de Rode Duivels toch ook tijdens hun reis naar Amerika. En wij Belgen maken ons zorgen dat die Rode Duivels 10 dagen erna nog last van jetlag zouden hebben!!!
Zondag tijdens de wedstrijd tegen Engeland ging het tijdens de commentaar er op een bepaald moment over de vraag: of het te zien was aan het spel van de Brazilianen dat het gras op 22 mm was geknipt in de nieuwe Maracana??? Want normaal zou het gras op 26 mm geknipt worden en dit zou de bal meer afremmen en het spel vertragen!!!!! Ze hebben in ieder geval weer niet gewonnen!!!!