maandag 17 september 2007

Mijn afscheids BBQ

Zondag om 14u was het dan zover: een Zwitser (uurwerkmaker) en een Duitser (puntlichheit) zijn op tijd, de rest komt zo tegen 15-16u. Uiteindelijk ongeveer 25 man. Mijn brochette hadden weer succes en tevens mijn salades (aardappel- , pasta- , fruit- en diverse groene salades). Na een 130 brochette (wat hier niet gebruikelijk is op een BBQ) heb ik nog twee stukken contra filet van +/- 3 kg opgelegd, om op zijn Braziliaans af te sluiten en die gingen ook nog vlot van de hand.
Hier is het de gewoonte dat je Uw drank zelf meebrengt als je naar zo'n feestje gaat, zo kreeg ik een massa bier. Buiten uit had ik nog een deel wijn voorzien! Ik denk dat ik een goede indruk heb achter gelaten, en iedereen vroeg mij bij vertrek om snel terug te komen!!!
De harde kern heeft het nog volgehouden tot 23u en vermits er nog behoorlijk wat overschot was, kwam spontaan het voorstel: morgen opnieuw en daarna helpen we een beetje opruimen!
Maandag om 13u komen de eerste binnen gevallen, allen met complimenten over gisteren, en de een al wat frisser dan de ander! Uiteindelijk terug met een 10-tal en zijn we nog wat bier gaan bijhalen, het was weer gezellig en weer +/- 20u. Een geslaagde BBQ duurt hier blijkbaar wel eens regelmatiger twee dagen! En opruimen: amanha (morgen), dit is typisch Braziliaans, en dat bevalt me meer en meer, waarom druk maken over iets wat je morgen ook nog kan doen!