zondag 16 juni 2013

Confederation Cup

We zijn er aan begonnen!
Gisteren was er een sobere, maar kleurrijke opening wat wel beloofd voor 2014!
Er waren ook enkele rellen voordat alles begonnen was; een betoging aan het stadium in Brasilia tegen deze organisatie (zij vinden dat al dit geld beter aan andere dingen was besteed) werd door de politie met de grove borstel opgeruimd!
Brazil ging als een pijl van start in de openingsmatch tegen Japan, met na drie minuten de prachtige openingstreffer van niemand minder dan Neymar. Daarmee zijn alle twijfels over het feit dat hij al een tijdje droog stond (zonder doelpunten) meteen van tafel geveegd.
Het was een leuke wedstrijd die door Brazil met 3-0 gewonnen werd!

Woensdag gaan we in Rio het hele circus eens uitproberen, we hebben uiteindelijk nog tickets voor de wedstrijd Spanje - Tahiti in Maracana kunnen bemachtigen, denk ik toch!!!
Tickets zijn enkel verkrijgbaar via de officiële site van de fifa, waar je je eerst moet aanmelden (lid maken) en dan tickets kan bestellen (enkel met credit-kaart, hoeveel Brazilianen zouden zo'n kaart hebben?) Je hebt 4 categorieën: 228, 143, 114 en 57 Reais (delen door 2,75). De twee laagste categorieën waren reeds uitverkocht, in de derde categorie was nog plaats maar bij het verder invullen moest ik ook voor mijn "guests" pasnummer en ... invullen.  Nadat ik deze informatie had bemachtigd was categorie 2 ook uitverkocht,  dan maar categorie 1!!! En bij het checken even later bleek ook categorie 1 uitverkocht, enkel in het vak voor rolstoel waren nog enkele kaarten vrij!
Maar nu heb ik nog geen tickets! Met deze betaling kan je in Rio op 3 verschillende punten verspreid over de stad je ticket gaan afhalen! Hopelijk loopt dit alles goed af en dan kunnen we de nieuwe, legendarische, uitverkochte (75.000) Maracana eens gaan uitproberen!