zondag 19 januari 2014

Bliksem ingeslagen op Christo in Rio de Janeiro



Heel warm en dan gebeurt het regelmatig dat in de late namiddag een hitte onweder losbarst en dikwijls gaat dit gepaard met verschillende bliksems. Heb het reeds enkele keren aanschouwt vanop mijn terras; de regen (en bliksems) komen meestal van richting São Paulo (voor mij van rechts) en verdwijnen richting Rio (voor mij links) En af en toe is het echt een schitterend schouwspel van ongeveer een uur voordat alles gepasseerd is!
Maar afgelopen week is hij in Rio ingeslagen op het beroemde "Christo" beeld. Dit gebeurt wel regelmatiger (staat boven op een berg, open in de hemel) Maar deze keer verloor hij zelfs een stuk van zijn duim en het leverde ook prachtige foto's op!

Op dezelfde dag was er in de staat São Paulo een vrouw die in de zee een blikseminslag niet overleefde! Een fotograaf in de buurt die foto's van het strand aan het nemen was, zijn aandacht werd getrokken door een auto die het strand opreed (om alles in te laden van een dagje strand met de familie). De fotograaf zag de moeder zwaaien en roepen op de zoon dat hij uit het water moest komen wegens het onweder. Op het laatste gaat ze zelf het water in om haar zoon te halen en wordt zij geraakt door een blikseminslag! En net op dit moment drukt de fotograaf af wat hem wel een zeer speciale foto oplevert!!!

In Brazil zijn per jaar naar het schijnt meer dan 150.000 blikseminslagen en jaarlijks sterven nog steeds minstens 300 mensen aan blikseminslag! Heb zelfs ooit horen vertellen dat er hier meer mensen sterven aan blikseminslag dan aan slangenbeten!!!
Als het zo serieus onweert dan kruipt mijn hond achter de zetel op het terras van de angst, zodat hij zo weinig mogelijk ziet en met zijn poten over zijn oren zodat hij ook zo weinig mogelijk hoort!