vrijdag 27 december 2013

BELGICA: daar hadden we het moeilijk tegen in Japan!

Vandaag in Het Nieuwsblad een artikel over de afgekeurde goal van Wilmots tegen Brazilië op het WK 2002 in Japan, met ook een heerlijk videofragment van het sterke België.
KLIK HIER voor het artikel.

Als ik hier al eens een praatje maak over het toekomstige WK en ze vragen van waar ik ben. Na het horen van "Belgica" komt bij de meesten onder diegene die een beetje kennis van voetbal hebben (en zo zijn hier toch wel velen) onmiddellijk de reactie: "dat zijn die waar we het moeilijk tegen hadden in Japan"!!!
Ook de afgekeurde goal van Wilmots herinneren ze zich, de besten onder hen herinneren zelfs de naam Wilmots! En velen geven ook toe dat deze goal ten onrechte was afgekeurd en dat met die goal waarschijnlijk niet zeker was dat Brazil zou doorgaan naar de volgende ronde!
Maar van het huidige Belgische team kennen ze bijna geen namen (er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen). Als je dan Hazard, Companie, ... aanhaalt dan denken de meesten dat dit Engelsen zijn! Als je dan Benteke, Lukaku zegt dan vragen ze bijna allemaal: "zijn dat Belgen?"
Velen volgen hier de Engelse, Spaanse en Italiaanse competitie en natuurlijk de Champions League, natuurlijk doen ze dit in eerste instantie om hun landgenoten te volgen maar alzo leren ze ook enkele andere (Belgische) toppers kennen!!!